Jongenskamer inrichten

Over een paar maanden mag ik eindelijk weer een kamer in huis aanpakken. De kamer van mijn zoontje. Hij gaat dan alweer van een ledikant naar het grote, grote bed. Waarschijnlijk kan hij er in het begin dwars in liggen maar dat maakt niet uit.

In tegenstelling tot meisjeskamers, vind ik het inrichten van een jongenskamer niet makkelijk. Dat komt niet door een gebrek aan idee├źn, inspiratie of zin. Nee, het komt omdat ik erg moeilijk leuke, bijzondere meubels en spulletjes kan vinden om zijn kamer lekker stoer in te richten. Uit ervaring blijkt er voor meisjes veel meer diversiteit en aanbod te zijn. Voor jongens verval je snel in Spiderman, Bob de Bouwer, Piraten etc. En dat is wat ik juist niet wil! HELP!

Op de beurs Woonidee NL liep ik tegen het winkeltje Kaia aan. Zij hebben begrepen dat moeders van stoere mannetjes ook de jongenskamer leuk willen inrichten. Deze winkel is gevestigd in Woerden en heeft een uitgebreide webshop, www.kaia.nl. Zij voeren diverse merken. Blij verrast was ik eindelijk ook leuk bedlinnen te zien, anders dan dekbedovertrekken met tractors, auto’s en nog meer van hetzelfde. 

 

Met de kamer van mijn zoontje gaat het dus wel goed komen. Ook al kost het extra speurwerk want het aanbod voor jongens is nou eenmaal kleiner dan voor meisjes.

Heb jij dat probleem ook? Ik hoor het graag.
Of
Heb je een leuk adresje voor een jongenskamer? Laat het mij weten!

Word lid van de Wonen.blogo.nl nieuwsbrief
nieuwsbrief
Like onze Wonen.blogo.nl pagina op facebook:
Reageer via Facebook Reageer

7 reacties

 1. Hallo Mies,

  Bedankt voor de leuke tip! Ik ben het helemaal met je eens en zoek me vaak hopeloos naar leuke dingen voor jongens. Ik richt ruimtes voor kinderen in op een Cre-Actieve , unieke kleurrijke manier en ben altijd op zoek naar leuke adresjes. Dus als je nog eens wat vind hoor ik het graag!

  Groetjes Bianca

 2. Hi Bianca,

  Zal ik doen! Maar als jij ook nog adresjes weet horen wij het ook graag.

  Groetjes,

  MIES

 3. Mies,

  Ik vind jouw berichtje doordat ik ook op zoek ben naar leuke ideen en tips.
  Voor meiden genoeg maar voor jongens blijft toch behelpen.

  Als jij nu nog leuke tips hebt wil je die aub ook delen?

  Alvast bedankt.
  Petra

 4. Beste Mies,

  Ik ben zelf moeder van twee jongens en ik werd gek van het zoeken naar mooie spullen. Daarom heb ik nu de webwinkel voor jongensaccessoires en hebbedingen:
  http://www.voordejongens.nl

  Dus alle moeders met jongens… kom snel kijken bij http://www.voordejongens.nl
  Goede betrouwbare merken, zoals Rice, Pakhuis Oost en Engelpunt.
  We verkopen oa. dekbedden, kussens, knuffels, speelgoed, etengerei!

  Groeten, Margriet

 5. ik heb een tweeling van 7 jongens best moeilijk om kamer leuk in te richten voor meisjes is er een wereld aan artikelen. Zelf verkoop ik meubels antiek brocante die fantastisch zijn voor de kinderkamer.
  op mijn blog heb ik volgende week een item over het inrichten van de jongenskamer. Ook foto’s websites en tips om een jongenskamer leuk in te richten.

 6. Wat ook leuk is, is om de jongens 2 of 3 grotere accessoires uit te laten kiezen, bijvoorbeeld voor hun verjaardagsfeestje. Je stuurt je zoon, evt. samen met zijn verjaardagspartijtje, op speurtocht waarin ze van alles tegenkomen. Hij mag uit die dingen 3 accessoires uitkiezen voor op zijn kamer – een leuk idee dat best op http://www.uitnodigingkinderfeestje.com kan :-). Dat stelt jou weer in de gelegenheid om vooral creatief te denken! :-)

Laat een reactie achter

*