Homepage

Opstalverzekering flink duurder

De kranten staan er al een poosje vol mee. Diverse verzekeraars gaan hun premies voor de opstalverzekering flink verhogen. Dit omdat er volgens hen meer is geclaimd door het “extreme weer” van afgelopen jaren. Deze weersomstandigheden zouden volgens de verzekeraars vooral hebben gezorgd voor  veel waterschade.

Onder de verzekeraars die hun premies verhogen zijn verschillende grote verzekeraars zoals Centraal Beheer Achmea (+15%), Delta Lloyd (+5%) en Nationale Nederlanden (+5% tot 8%). Hierdoor gaan enkele honderdduizenden mensen  ruim meer betalen voor hun opstalverzekering. Gemiddeld gaan de premies ruim 3 tientjes omhoog, maar voor mensen met een groot of schadegevoelig huis kan het zo zijn dat de extra kosten kunnen oplopen tot meer dan €100,- per jaar. Gelukkig lijken verzekeraars  zoals ZLM en Univé hun  premie voor de opstalverzekering niet te zullen verhogen.  Voor zover ik kon achterhalen is de premie bij ZML al verschillende jaren gewoon gelijk gebleven en is de premie bij Univé de afgelopen jaren zelfs gedaald.

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Ontvang de nieuwsbrief!